Toiletcabines huren voor buitenevenement: praktische tipsBinnenkort een groot evenement zoals Koningsdag of een buurtfeest? Daarvoor wil je als particulier graag een mobiel toilet huren, maar er is zoveel keus en je weet niet waar je moet beginnen of rekening mee moet houden. Hieronder geven wij je vijf tips waar op gelet moet worden bij een mobiel toilet huren of ander mobiel sanitair.
Als eerste is het goed om te kijken naar welke aansluitingsmogelijkheden er zijn. Er zijn mobiele toiletten die zonder water en rioolaansluiting zijn, maar je hebt ook mobiele toiletcabines die wel een watertoevoer nodig hebben. Stel er is geen watertoevoer aanwezig, maar je wil wel een mobiele toilet met ingebouwde wasunit. Kan er ook een watertank gehuurd worden. Er zijn dus veel opties, maar het is goed om dit te checken.
Als tweede is het handig om te kijken hoeveel mobiele toiletten er nodig zijn. Dit geldt alleen voor grotere evenementen. Op verschillende verhuur websites van mobiel sanitair kan je een rekenmodule invullen en komt er een advies uit hoeveel mobiele toiletten er nodig zijn. Als er veel mannen aanwezig zijn, zou er ook gekeken kunnen worden naar een plaszuil, ook wel plaskruis genoemd, hier kunnen meerdere mannen tegelijk plassen.
Wees ervan bewust dat de meeste mobiele toiletcabines niet kunnen doorspoelen. Wel wordt er vaak gebruikgemaakt van biologische tabletten die ervoor zorgen dat de toiletcabine hygiënisch blijft en fris ruikt, deze tabletten zitten in het toilet zelf. Ook bieden vrijwel alle verhuurbedrijven het wekelijks schoonmaken van de mobiele sanitair cabines. Bij het schoonmaken hoort dan vaak ook het leeghalen van de mobiele toiletcabine. Vaker reinigen kan meestal ook op aanvraag, hier hangen dan wel extra kosten aan vast. Als je bepaalde schoonmaak verwachtingen hebt is het goed om dit per verhuurbedrijf te vergelijken.
Check ook of er een vergunning aanwezig moet zijn voor het plaatsen van het mobiele toilet. Over het algemeen is er al een vergunning voor het evenement zelf, waar bij het plaatsen van een mobiel toilet is inbegrepen. Echter kan dit per gemeente verschillen, het is dus goed om dit altijd nog even te controleren. Als het mobiele sanitair op privéterrein wordt geplaatst is er geen vergunning nodig.
Omdat er zoveel verschillende opties zijn voor mobiele toiletten is het slim om de prijzen te vergelijken. Dit kan op verschillende vergelijkingswebsites. De kosten kunnen verschillen door verschillende factoren zoals de periode van het huren van het mobiel sanitair, het type mobiel sanitair en de eventuele extra voorzieningen zoals toiletpapier. Ook is het goed om te checken of de levering binnen de prijs valt, zo kan het totale plaatje vergeleken worden. Gemiddeld kost het huren van een mobiel toilet €22,- per dag, of €154,- per week. Door deze vijf tips in overweging te nemen, leg je een goede basis voor het vergelijken van de verschillende mobiele toiletten en uiteindelijk een passende oplossing te vinden voor jouw evenement.
|
https://www.huren.nl/p1170/toiletcabine |