3 tips voor het verzorgen van kamerplanten!

3 tips voor het verzorgen van kamerplanten!

Kamerplanten zijn heerlijk om in huis te hebben. Het doet je altijd goed een plant op de vensterbank of aan het raamkozijn te zien staan. Maar wat voor plant moet ik nu kiezen? En hoe verzorg ik hem? Daarover gaat onze blogpost! We geven 3 tips over het verzorgen van kamerplanten en er is ook meer informatie over waarom ze juist zo belangrijk zijn.

Tip 1

Weet wat je wil! Maak een lijst van kamerplanten met verschillende behoeftes en zoek vervolgens naar plekken in je huis waar de planten moeten staan. Zo kun je zien of er voldoende plek is.

bonustip: Kamerplanten hebben behoorlijk verschillende behoeftes waar dus rekening mee gehouden moet worden. Zo zijn sommige planten heel veeleisend qua voeding, zonlicht en water. Hou hier dus rekening mee.

Kamerplanten kunnen verzorgd worden in verschillende manieren. Vaak zijn ze dus erg veeleisend en hebben ze specifieke behoeftes die ervoor gezorgt moeten worden dat ze blijven leven.

Tip 2

Bekijk goed om welke plekken in je woning veel en weinig zonlicht komt. Hier kun je ook een lijstje van maken om dan vervolgens welke planten bij die plekken passen.

bonustip: Kamerplanten zijn ontzettend belangrijk voor je gezondheid. Ze kunnen het alleen niet altijd zelf, maar een beetje hulp is wel degelijk mogelijk.

Tip 3

Teveel water geven is niet altijd goed voor kamerplaten. Ook zijn ze niet altijd gewend aan de sterkte van het licht dat in je huis hangt.

Als een kamerplant teveel water krijgt, kunnen de wortels gaan schimmelen. De kamerplant zal dan snel dood gaan.

Daarnaast moet je kamerplaten geregeld verpotten. Het verpotten van een kamerplant is heel eenvoudig en het belangrijkste is dat de kamerplant in een grotere pot terecht komt. Zo hebben de wortels meer ruimte om zich uit te strekken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *