4 tips voor als je voor het eerst gaat vissen

4 tips voor als je voor het eerst gaat vissen

Even een hengeltje uitgooien aan het water en genieten van de rust om je heen. Ga jij binnenkort voor het eerst vissen? Maar weet je nog niet precies wat je moet doen? Wij helpen je graag een eindje op weg. In dit artikel krijg je vier tips die erg belangrijk zijn om altijd in je hoofd te houden wanneer je gaat vissen.  

Zorg voor goed visgerei

Allereerst is het erg belangrijk om het juiste visgerei te kopen. Dat wil zeggen dat het visgerei geschikt is voor het soort vis waar je op wil gaan vissen. Zo zijn er bijvoorbeeld hengels die beter geschikt zijn voor het vissen op karpers, maar ook hengels voor het vissen op witvis. Daarnaast is het belangrijk om voor goede kwaliteit te kiezen. Je wilt niet dat je hengel al na een paar worpen kapot gaat. Weet je niet welke hengel het meest geschikt is voor jou? Dan kun je altijd informatie inwinnen bij een specialist. Je zult merken dat wanneer je voor kwalitatieve spullen met het juiste doel kiest, je vis hobby een stuk leuker wordt. 

Kies voor een rustige plek

Wanneer je op zoek bent naar een geschikte visplek, dan zul je al snel kiezen voor een plek waar je ook andere vissers ziet zitten. Dit zal dan immers wel een goede plek zijn. Dat kan kloppen, maar toch is het beter om soms net even iets verder te lopen en op een plek te gaan zitten waar nog niemand geweest is. Een veelbezochte plek kun je vaak herkennen aan een zogenoemd ‘olifantenpad’. Hier zie je dat er een pad loopt met platgetrapt gras. Loop hier dus snel voorbij naar een rustigere plek. 

Lok de karpers naar je hengel toe

Bij vissen is het de kunst om de vissen naar je hengel toe te lokken door midden van lokvoer. Vooral bij vissen op karpers kun je goed gebruik maken van lokvoer. Hier worden vaak boilies voor gebruikt. Deze zijn er in veel verschillende smaken en texturen, waardoor er altijd wel iets bij zit wat de vissen lekker vinden. Wanneer je vaker gaat vissen op dezelfde plek is het van belang dat je het aas varieert. Karpers kunnen namelijk op een gegeven moment doorkrijgen dat de boilie niet zomaar een lekkernij is en blijven er dan ver uit de buurt. Wanneer je gebruik maakt van een smaak die ze nog niet kennen, zullen ze weer sneller toehappen.

Heb geduld tijdens het vissen

En dan de laatste tip: heb geduld, heel veel geduld. Het kan soms uren duren voordat je beet hebt en soms heb je zelfs helemaal geen beet. Vissen is dan misschien ook niet zo geschikt voor ongeduldige mensen, of juist wel, als je juist wilt leren om meer geduld te hebben. Dus geduld hebben en vooral ook een beetje genieten van de rust aan het water. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *