5 Dingen die je gezien moet hebben in Duitsland

Duitsland

Op vakantie naar Duitsland: dat is altijd een goed idee. Je hebt alles voor elkaar: je huurt een Duits vakantiehuisje, hebt alle spullen gepakt en komt aan in het prachtige land van bestemming. En dan? Duitsland is erg groot, zo veel te zien… waar moet je dan allemaal heen? Nou, dat ga ik je vertellen!

1. Monschau

Wie van typisch historische stadjes houdt, moet écht naar Monschau komen. Dit dorp in Duitsland bestaat uit vele vakwerkhuisjes, mooie natuur en een fijne sfeer. Wandelend door deze plaats zie je steeds weer wat nieuws: je raakt niet uitgekeken.

Het kronkelende riviertje, de bruggetjes, de uitstraling en tradities maken deze plek zo wonderbaarlijk… maar vergeet hier zeker geen bezoekje te brengen aan de burcht. Een 13e eeuws bouwwerk met veel geschiedenis. Een vakantiehuis in Noordrijn-Westfalen betekent dus een bezoek aan Monschau!

2.Slot Neuschwanstein

Wie benieuwd is naar Walt Disneys inspiratie voor het prachtige kasteel van Doornroosje, gaat naar Slot Neuschwanstein. Dit prachtige slot is een huis geweest voor Lodewijk II van Beieren. Na zijn dood is het kasteel opengesteld voor de toeristen en liefhebbers. Wandel jij naar boven, of kom je net als Lodewijk met de koets? Prachtige cultuur en architectuur vind je hier.

3.Berlijn

Wie Duitsland zegt, zegt Berlijn. De hoofdstad: daar waar het bruist van het leven. Berlijn is groot, er is genoeg te zien. Berlijn bestaat uit de pracht van meerdere tijdperken in elkaar. Na de val van de Berlijnse muur is er herbouwd en gerestaureerd, geschiedenis en tegenwoordige tijd komen hier met elkaar in contact en dat is een prachtig gezicht.

4.Bodensee

Een enorm, prachtig gebied met heel veel water onderin Duitsland: dat is waar de Bodensee ligt. Een meer met heel veel kanten. Grootse festivals, wonderbaarlijke natuur, wandel- en fietsroutes genoeg. Wanneer u een vakantiewoning in Duitsland huurt, is een bezoek aan een van de vele kilometers Bodensee een must!

5.Saksisch Zwitserland

Een natuurgebied in het oosten van ons mooie buurland Duitsland. De rotsformaties laten je ogen doen glinsteren. Naast de mooie zandstenen, leven hier natuurlijk ook heel veel verschillende dieren groot en klein. Welke zullen jullie eens gaan spotten. Uilen, haviken, ooievaars… maar ook zwijnen, edelherten en slangen: durf jij het gebied te trosteren?

Natuurliefhebbers worden blij van het ronddwalen door dit prachtige gebied, het is een foto waard. De plek voor nieuwe herinneringen is hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *