Dit zijn de hoogtepunten van jouw vakantie aan het Gardameer

Gardameer

Er zijn ontzettend veel plaatsen in Italië die er bekend om staan uit te nodigen om te ontdekken. Eén van de favoriete vakantiebestemmingen van heel wat mensen voor tijdens de zomerperiode is ongetwijfeld het Italiaanse Gardameer. Het gaat hierbij om een prachtige regio welke zich bevindt tussen Milaan en Venetië in het noorden van het land. Aan de oevers van het meer zijn verschillende historische dorpjes terug te vinden die uitnodigen om te ontdekken. Ben jij ook benieuwd om meer te weten te komen over dit statige meer en haar boeiende omgeving? Dan is verder blijven lezen een absolute aanrader te noemen. Wie weet kan ook jouw voorpret op deze manier alvast beginnen!

Maak kennis met Riva del Garda

Wanneer we het hebben over de plaatsen die zijn gelegen aan het Gardameer spreekt het voor zich dat we onder meer stil zullen moeten blijven staan bij het zogenaamde Riva del Garda. Het gaat hierbij niet alleen om het grootste, maar tevens ook om het bekendste dorp dat is gelegen aan de noordelijke oever van het meer. Vanuit deze plaats is het zo dat er heel wat verschillende wandeltochten vertrekken. Bovendien is het zo dat ook mensen die ervan houden om met de mountainbike te rijden hier aan het juiste adres zijn. Wie van plan is om een uitstap te maken naar het omringende berglandschap is hier dan ook met zekerheid aan het juiste adres.

Is het even wat minder goed weer tijdens jouw vakantie aan het Gardameer? Ook dan zal je kunnen vaststellen dat deze regio je nog altijd lekker veel te bieden heeft. Dat geldt zeker voor Riva del Garda. In het historische centrum van deze plaats kan je bijvoorbeeld ook het Museo Alto Garda evenals de zogenaamde Torre Apponale bezoeken. Stuk voor stuk zeer interessante bezienswaardigheden om kennis mee te maken tijdens jouw vakantie aan dit prachtige meer.

Parco Grotta Cascata Varone, een aanrader voor natuurliefhebbers

Het Gardameer heeft voor de vakantieganger ongelofelijk veel moois in petto. Onder meer zal het bijvoorbeeld duidelijk worden dat er aan het meer heel wat prachtige bezienswaardigheden zijn gelegen. Dat geldt niet alleen maar voor culturele bezienswaardigheden. Wat namelijk bovendien ook te denken van plaatsen die het hart van de cultuurliefhebber sneller zullen doen slaan? Voor de grot evenals de waterval van het Parco Grotta Cascata Varone geldt dat ze wordt omringd door een groot privé natuurpark. Let wel, ben je van plan om de waterval te bezoeken? Dan is dat tegen betaling mogelijk. Dit kan echter wel uitsluitend gebeuren in de periode tussen maart en oktober. Tijdens de winter is dat alleen maar mogelijk op zondagen en op (bepaalde) feestdagen.

Het Gardameer is een geweldig fijne vakantiebestemming voor jong en oud

Het Gardameer staat sinds jaar en dag op de favorietenlijst van heel wat reizigers. Dat is ook niet zonder reden. Het moet dan ook gezegd dat zowel jong als de tijd van hun leven kunnen hebben in  het prachtige Italië. Niet alleen is het zo dat je hier heel wat leuke dorpjes kan ontdekken, bovendien kan je er ook watersporten en wat bovendien ook te denken van gewoon lekker vertoeven aan één van de vele aanwezige stranden? Zowel wanneer je een culturele als een ontspannende vakantie wenst te beleven in Italië is de omgeving van dit bekende meer het overwegen meer dan waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *