Je caravan in goede staat houden

Wat is er nou leuker dan in de zomer lekker op vakantie met de caravan, als je het mij vraagt niet veel. Als je dan eindelijk op vakantie gaat wil je natuurlijk niet voor vervelende verrassingen komen te staan, daarom is het belangrijk om je caravan één keer in de twee jaar een onderhoudsbeurt te geven. Op deze manier kun je met een gerust hart op vakantie en kom je op de lange termijn ook niet voor vervelende verrassingen te staan.

Een gedachte die mensen snel hebben is dat de caravan niet zoveel te leiden heeft aan die drie weken vakantie. Dit is niet helemaal waar. Veel onderdelen van de caravan zullen juist sneller slechter worden bij stilstand. Hierbij kun je denken aan de banden die kunnen vervormen of aan water- en toiletpompen die niet meer goed functioneren door algen en kalk.

Een caravan heeft ook wel zeker wat te leiden in die drie weken vakantie. Want waar jij helemaal ontspant moet de caravan over steile hellingen, wisselende temperaturen en slecht wegdek. Daarom is één keer in de twee jaar caravan onderhoud helemaal niet zo’n gek idee.

Wat kun je zelf doen

Je kunt zelf ook al heel wat doen om je caravan goed te onderhouden. Zo is het belangrijk om de caravan na gebruik, voordat hij weer de stalling in gaat, een grote schoonmaak te geven. Denk hierbij ook aan het reinigen van de textiel, koelkast en het doorspoelen van alle leidingen. Het is ook belangrijk om de buitenkant mee te nemen natuurlijk.

Om de kosten voor onderhoud zo laag mogelijk te houden zijn er een aantal aspecten waar je op kunt letten zoals de ventilatie van de camping, het schoonhouden van de rubbers, de handrem en de gasleidingen.

Met bovenstaande tips hoop ik je een beetje geholpen te hebben bij het in goede staat houden van je caravan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *