LED-verlichting in uw huis: de voordelen van opbouwspots en TL-armaturen

TL-armaturen

Downlights, ook wel inbouwspots genoemd, zijn een belangrijk onderdeel van veel verlichting ontwerpen voor woningen. Downlights kunnen een vleugje verfijning en stijl toevoegen aan elke woonruimte. Met de huidige LED-technologie kunnen downlights ook het elektriciteitsverbruik en de onderhoudskosten verlagen. TL-armaturen hebben dezelfde duurzame en energiezuinige werking. Ze zijn een goede vervanger voor de oude TL-lampen die veel meer energie verbruiken en een stuk korter meegaan. LED opbouwspots kopen is een goede manier om je woning of kantoorruimte duurzamer en energiezuiniger te verlichten.

Goed voor het milieu en je portemonnee

Vergeleken met traditionele downlights zijn LED-plafonddownlights energiezuiniger doordat er meer energie wordt omgezet in licht, waardoor ze minder warmte verbruiken en bijdragen aan een schoner milieu. Sommige onderzoeken tonen aan dat de LED-downlightkits tot 85% energie besparen dan conventionele gloeilampen en 40-50% minder elektriciteit verbruiken dan compacte fluorescentielampen. Downlights en TL-armaturen bevatten geen kwik en zorgen voor UV- en IR-vrije verlichting die geen insecten aantrekt. In tegenstelling tot gloeilampen of halogeenlampen, kunnen LED-plafonddownlights eenvoudig worden gerecycled. Dit komt doordat ze meestal worden geleverd met verschillende losse onderdelen, wat leidt tot minder of geen gevaren voor het milieu.

Lange gebruiksduur en weinig onderhoud

LED-downlightarmaturen hebben een geschatte levensduur van maximaal 50.000 uur, bijna 50 keer langer dan gloeilampen met een gemiddelde levensduur van 1000 uur. Een led-downlightarmatuur die elke dag zes uur in je huis brandt, gaat dus ongeveer 23 jaar mee. Voor een winkel waar LED-downlights elke dag 12 uur branden, gaan de LED-downlights hier bijna 12 jaar mee. De downlights kopen is in eerste instantie wellicht een investering. Toch doe je er goed aan deze lampen aan te schaffen, doordat het een investering is voor de lange termijn. Uiteindelijk ga je het verschil terugzien in je energierekening en hoef je voor een lange periode geen nieuwe lampen aan te schaffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *