Overschreven bestanden terughalen

Overschreven bestanden terughalen

Heb je per ongeluk een bestand overschreven? Dit kan tot een hoop frustratie leiden, zeker als het om een belangrijk bestand gaat. Wees echter gerust, mogelijk is het bestand nog relatief eenvoudig te herstellen. Mocht je hier zelf niet in slagen, kan een bedrijf als Gflex ICT je helpen bij het herstellen van de bestanden. Hieronder noemen we een aantal manieren waarop je jouw bestanden terug kunt halen.

Controleer of er een back-up is

Wil je bijvoorbeeld een word document terughalen, dan is een back-up vaak je beste hoop. Controleer of je een back-up hebt gemaakt. Om dat te doen, druk je met je rechtermuisknop op het bestand en vervolgens druk je op “Eigenschappen” en kies je voor “Vorige versies”. Als er een vorige versie is, kun je deze vervolgens herstellen. Mocht je het bestand hier niet meer vinden, dan is het fijn als je elders een back-up hebt gemaakt, bijvoorbeeld op de cloud. Het maken van back-ups is dus altijd aan te raden.

Wat als er geen back-up is?

Heb je een bestand verwijderd, maar is er ook geen back-up? Dan kun je beslissen om opnieuw te beginnen of je verlies te nemen. Gaat het om een zeer belangrijk bestand, kun je echter ook een ICT’er inschakelen. Mogelijk kunnen de bestanden nog steeds hersteld worden. Wanneer een bestand verwijderd is, wordt het namelijk niet direct van je harde schijf verwijderd. Je computer ziet de ruimte die het bestand in beslag neemt als data die overgeschreven kan worden. Totdat de data overgeschreven wordt, kan iemand met veel ICT-kennis de data mogelijk nog terughalen. Belangrijk is om verder niet veel meer op de computer te doen. Hoe meer je op de computer doet, hoe meer kans dat de data overgeschreven wordt.

Wil je er alles aan doen om jouw data te herstellen? Schakel dan altijd een professioneel en betrouwbaar ICT-bedrijf in. Zo weet je zeker dat men zorgvuldig met je data omgaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *