Welke serveerwagen past er bij jou?

Er zijn veel verschillende soorten serveerwagens waar je uit kunt kiezen. Niet alleen zijn ze er in verschillende afmetingen, maar ook moet je rekening houden met waar je hem specifiek voor wilt gaan gebruiken. We gaan je helpen met het vergelijken en kijken welke serveerwagen het beste bij je past.

Waarom een serveerwagen?

Serveerwagens zijn zeer veelzijdig inzetbare wagens. Je kunt ze gebruiken voor het afruimen van tafels en de vieze borden naar de keuken te brengen, maar ook voor het dekken van tafels worden ze graag gebruikt. Het zorgt ervoor dat het werk op een efficiënte en veilige manier gedaan kan worden.

Daarnaast wordt een serveerwagen ook vaak gebruikt in hotels als er bijvoorbeeld roomservice wordt gebracht. Zo weet je zeker dat het eten op een nette manier bij de kamer gebracht wordt. Ook hierbij is het voor het afruimen ook weer erg handig als alles op de serveerwagen staat en zo weer weggebracht kan worden.

Soorten serveerwagens

Er zijn veel verschillende soorten serveerwagens. Zo is er dus altijd wel een soort die het beste bij jou en je wensen past. Hierbij zit vaak het grootste verschil in de afmetingen. Zo zijn er verschillende hoogtes, maar ook zal hij in breedte kunnen verschillen.

Ook de indeling van de serveerwagen kan onderling anders zijn. Zo zijn er serveerwagens die bijvoorbeeld maar 2 planken hebben, maar ook met meer planken. Er zijn zelfs serveerwagens waar aan de zijkant lades zijn gemaakt. Dit is bijvoorbeeld ideaal om bestek in te doen als je tafels gaat dekken in een restaurant.

Hoe kies je de juiste serveerwagen?

Als eerste is het belangrijk om te bedenken waar je de serveerwagen precies voor gaat gebruiken. Als je hem vooral gaat gebruiken in een restaurant om tafels te dekken, dan is een serveerwagen met lades voor het bestek wel zo handig. Ga je hem alleen gebruiken voor tafels afruimen, dan is dit niet per se noodzaak.

Daarnaast is de hoogte en de afmeting van de serveerwagen ook zeer belangrijk. Als de serveerwagen te laag is, is de kans groot dat degene die ermee moet werken rugklachten krijgt omdat hij veel gebukt zal lopen. Ook is de breedte belangrijk. Het is niet de bedoeling dat hij zo breed is dat hij mensen aantikt of moeilijk tussen de tafel door past als je met de vieze vaat terug naar de keuken probeert te rijden. Het kiezen van een perfecte serveerwagen is dus echt een persoonlijke keuze.

Tip: HorecaTraders.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *