Zit er verschil in wielren handschoenen voor heren en dames?

Zowel mannen als vrouwen beleven veel plezier aan wielrennen. Tijdens het wielrennen dragen beiden dan ook altijd wielren handschoentjes, omdat deze voor bescherming en grip zorgen. Wanneer jij gaat beginnen met wielrennen is het dan ook handig om dit accessoire niet vergeten aan te schaffen voor je gaat rijden. Het is bij de aanschaf wel belangrijk om op te letten voor wie de handschoenen bedoeld zijn. De handschoenen verschillen namelijk tussen mannen en vrouwen. In deze tekst zullen wij bespreken wat de verschillen zijn tussen wielren handschoenen voor mannen en die voor vrouwen. Zo koop jij achteraf gezien niet per ongeluk de verkeerde handschoenen.

Verschil in maat

Een verschil dat je waarschijnlijk zelf ook wel had kunnen bedenken, maar toch van groot belang is, is het verschil in maat tussen de mtb handschoenen voor heren en die voor dames. Vrouwen hebben over het algemeen kleinere handen dan mannen, waardoor de wielren handschoenen ook kleiner moeten zijn om goed te passen. Let er bij het kopen van nieuwe handschoenen dus op dat ze de juiste maat zijn. Het is namelijk erg belangrijk dat de handschoenen goed aansluiten op de handen en niet veel te groot of veel te klein zijn. Bij de handschoenen is het belangrijk dat ze goed aansluiten op de handen, maar niet zo strak zitten dat ze afknellen.

Verschillen in pasvorm

Naast de maat van de handschoenen, zit er tussen die voor mannen en vrouwen ook een verschil in pasvorm. Mannen hebben vaak naast grotere handen ook een andere vorm handen dan vrouwen. Bij vrouwen zijn de handpalmen over het algemeen smaller en zijn de vingers dunner, waardoor ook hier verschil in zit bij de handschoenen. Door de juiste pasvorm aan te schaffen zorg je dat de handschoenen comfortabel zitten en de prestaties tijdens het fietsen kunnen optimaliseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *