Zoekt u naar een nieuwe woonstijl? Maak kennis met de industriële woonstijl!

Het inrichten van een huis kan een lastige opgave zijn door de grote hoeveelheid aan keuzes die er moeten worden gemaakt. Veel mensen zoeken hier dan ook iemand voor om bij te helpen. Door de inbreng van andere culturen in Nederland zijn er nieuwe woonstijlen populair geworden. Denk aan een landelijke of klassieke woonstijl. Een woonstijl waar steeds vaker de voorkeur aan wordt gegeven, is de industriële woonstijl. De industriële woonstijl maakt gebruikt van veel donkere kleuren, grote meubels en natuurlijke materialen. In de woonwinkel raalte zijn industriële meubels te koop.

Wat is een typische industriële woonstijl?

Een industriële inrichting wordt de laatste jaren vaak gekozen. Hierbij wordt er veel gekozen voor zwarte stalen deuren met glas erin. Deze deuren zorgen voor veel licht in de ruimte en geven een chique uitstraling. Qua vloer wordt er veel gekozen voor een gietvloer, wat een strakke uitstraling geeft. Ook houten vloeren en materialen worden veel gebruikt. Dit is ook veel terug te zien in industriële eettafels. Die zijn vaak gemaakt van onbewerkt hout en stalen poten. In de woonwinkel nijverdal zijn dit soort meubels ook te vinden. Grote, bijzondere lampen zijn ook kenmerkend voor een industriële woonstijl. Denk hierbij aan grote stalen lampenkappen of juist alleen de bol van een lamp als verlichting.

Kleurgebruik

In een industriële woonstijl worden veel donkere kleuren gebruikt. Zo zie je bijvoorbeeld vaak een donkergroene muur. Ook het gebruik van de originele staat van het huis is veel terug te zien in een industriële woonstijl. Zo kan er bijvoorbeeld voor worden gekozen om een bakstenen muur in huis vrij te laten of de balken in het plafond niet weg te werken, maar juist opvallender aanwezig te maken. Verder wordt er veel gebruik gemaakt van grijze, zwarte en houten meubels met als tegenwicht lichte meubels in witte of crème kleuren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *